Slytblog

9 Social Media Influencer akiket Érdemes Követni

2018. február 20. 17:59 - Slyt

Gondolnád, hogy napjainkban a 12-25 év közötti fiatalok 70%-ának a Youtuber az "álommunka"? Pedig igen. Olyan dolgok változnak a világban folyamatosan, amelyeket már annyira megszoktunk, hogy nehéz elhinni hogy valami leválthatja őket. Ilyen, a médiafogyasztási szokásunk is. Egyre több időt töltünk az interneten és egyre kevesebbet a Tv előtt (a Z generáció már nem is Tv-zik).

Ez nagy részben köszönhető az influencerek vagyis véleményvezérek elterjedésének, akik saját maguk gyártanak tartalmakat és ezeket a közösségi oldalakon osztják meg a követőikkel.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis miért van ez, miért jobb ez a fajta tartalom, mint a régi megszokott Tv? Nagyon sok előnye van, de talán a legnagyobb a nyitott kommunikáció (kommentelhetsz, lájkolhatsz, véleményezheted az adott tartalmat…). Emellett persze ottvan az, hogy influencerekkel könnyű azonosulni és sokkal inkább érzi az ember közelinek őket, mint mondjuk egy Tv-s személyiséget.

Ma már a világ minden területén minden témának megvannak az influencerei. Vannak, akik egész nagyra vannak, akik nagyon nagyra nőttek az elmúlt néhány évben. Talán lesz a listán olyan, akiről már hallottál korábban.

 

Cameron Dallas

A Vine nevű közösségi oldalról indulva körülbelül 50-60 tartalomgyáros tudott naggyá válni. Cameron Dallas egy és talán az egyik legismertebb közülük. A 23 éves internetes sztár leginkább a fiatalok körében ismert 21 milliós Instagram közösségével a platform egyik legnagyobb influencere lett. 2016-ban saját Netflix sorozatot kapott „Chasing Camaron” címmel.

influencer_cameron_dallas.jpg

Lilly Singh

A világ egyik legismertebb vloggere és internetes személyisége. Igazán motiváló és szórakoztató jelenség. A 2017-es Forbes „legtöbbet kereső Youtuberek” listáján is szerepel. Érdemes követned legalább Youtube-n vagy Instagramon.

influencer_lilly_sings.jpg   

Mariano Di Vaio

A legismertebb Divatbloggerből, 6 millió követős Instagram influencer, emellett egy divatmárka és egy hajápolási termékeket forgalmazó cég tulajdonosa. Ha érdekel a divat és szeretnél belelátni egy jelentős divatipari szereplő mindennapjaiba, akkor mindenképpen érdemes követned Instagramon.influencer_mariano_di_vaio.jpg 

Karlie Kloss

A világ egyik legismertebb divatmodellje, aki szabadidejében programozni tanul és fiatal lányokat bátorít a kódolás elsajátítására a Kode with Klossy kezdeményezésével. Ha ez még nem lenne elég mostanában indult el egy Tv-s show-ja a Movie Night With Karlie Kloss.

influencer_karlie_kloss.jpg

Amanda Cerny

A Vine másik csillaga az Instagramon is felépített egy nagyon erős 20 milliós követőtábort. Emellett a Youtube-n illetve még sok más közösségi platformon is terjeszkedik. A megszokott rövid humoros videók mellett vlogokat is készít.influencer_amanda_cerny.jpg

Christian Guzman

Fitness vállalkozó és influencer a Youtube-n kezdte 2012-ben rövid videókkal edzésről, étkezésről… később a csatorna átalakult és sokkal inkább vloggerré változott. Van egy saját edzőterme egy ismert fitness ruházati márkája (Alphalete) és egy ígéretes energiaital márkája (UpEnergy) ezekről folyamatosan kommunikál a vlogján és a Közösségi média felületein.

influencer_christian_guzman.jpg

Anllela Sagra

Fitness influencer közel 10 millió Instagram követővel. Divatmodellként kezdte majd beleszeretett a fitnessbe és váltott. Jó döntésnek bizonyult. Ha inspirációt keresel az edzéshez akkor az ő csatornáin meg fogod találni.

influencer_anllela_sagra.jpg

Josh Cartu

A kanadai miliomos pár éve Budapestre, a belváros szívébe tette át a székhelyét, bár az év nagy részét utazással tölti. Talán már láttad is Budapest utcáin a szuperritka LaFerrari Apertájában. Josh egyébként lelkes Ferrari gyűjtő, vállalkozó, valamint befektető. Érdemes követni Instagramon.

influencer_josh_cartu.jpg 

Lele Pons

Listánk utolsó (vagy első?) tagja Eleonora Pons Maronese aki szintén a Vine-ról jött. Egy „őrült” 21 éves Venezuelai lány, aki vicces videókat gyárt Instagramra, Musicallyra, Youtubera és szinte az összes fiataloknak szóló platformra.

influencer_lele_pons.jpg

 

4 komment
Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://slyt.blog.hu/api/trackback/id/tr5613684700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.02.21. 16:43:39

Josh Cartu biztos nem "versenypilóta a Ferrarinál". Talán arra gondolhatott hogy egy úrvezetőnek fenntartott márkakupában versenyez. Gizike-gőzeke eset...

Elég nagy magasságból követi a szerző ezeket a "minek nevezzelek?" embereket.

Slyt 2018.02.22. 10:36:16

Kedves Ződ2000! Köszönöm a visszajelzést, kijavítottam a hibát.

Az Ellenálló 2018.02.22. 13:16:01

Bocsi, de ezekről az újgazdag divatb*zikról még sosem hallottam. Valahogy nem is bánom, az általam nézett "influencerek" komolyabb tartalmakat gyártanak, mint a divatblogok és fitnessvideók (bár utóbbi mögött legalább fizikai munka van). Csak az említés kedvéért: Vsauce(2-3), Veritasium, Potholer54, Minutephysics, Thunderfoot, ShoeOnHead, AsapScience, C.G.P. Grey, csak hogy a nagyobbakat említsem.

Slyt 2018.02.23. 16:21:00

@Az Ellenálló: Ne ítélkezz elhamarkodottan :) Elfogadom a véleményedet, emellett én is követek néhány csatornát az általad említettek közül, de hidd el a fentebb említett véleményvezérek is megdolgoztak a sikerükért és vannak olyan területek ahol hasznos lehet az általuk megosztott tartalom.
süti beállítások módosítása