Slytblog

6 Szenvedésmentes szokás a vágyott nyári forma eléréséhez

2018. február 15. 08:24 - Slyt

pexels-photo-347135.jpeg

 

A tavasz közeledtével egyre fontosabbá válik az is hogy újra vagy végre formába lendüljünk. Mégis sokszor csak az elhatározásig jutunk, de nem teszünk lépéseket a vágyott forma elérése érdekében. Ezen változtatni fogunk! Felejtsük el azt, hogy az edzés egy rémálom, kínszenvedés vagy a „szükséges rossz” valami vágyott eléréséhez. Nem! Az edzés egy eszköz és mint olyan mi választhatjuk meg.  

Tehát ha te irtózol már a futás gondolatától is akkor ne fuss! Bármennyire is hihetetlen a sportnak nem kell kínszenvedésnek lennie és az egészséges táplálkozás sem szívás. Rengeteg lehetőséged van. Ha nem szereted a futást, vagy a súlyzós edzést még mindig kb. 1 000 000 lehetőséged van arra, hogy megtaláld a hozzád illő mozgásformát és formába lendülj. Elvégre nem fitness modell akarsz lenni. (Ha igen nagyon jó, de akkor szükség lesz a súlyokra.)

Viszont, vannak olyan szokások, melyeket mindenkinek kifejezetten hasznos felvenni mivel nem igényelnek nagy elköteleződést (nem kell órákat szánni rájuk) mégis hatásosak (főleg hosszabb távon).

Tehát ma olyan szokásokról lesz szó, amelyek segíteni fognak neked abban, hogy rátalálj a nyári formádra.

Ezek természetesen nem csodaszerek és nem pótolhatják a rendszeres sportot és a helyes táplálkozást viszont besegíthetnek a céljaid elérésében és garantáltan sokkal jobban fogod érezni magad tőlük.

 

Reggeli kihívás

Az ébredés utáni 1 óra nagy mértékben befolyásolja a napod alakulását. Tény! Mégis a legtöbb ember első órája rendezetlenül és kapkodva telik. Biztosan hallottad már, hogy a sikeres emberek általában nagyon korán kelnek és már az átlagember ébredése előtt elintéznek egy rakás fontos dolgot kényelmesen és zavartalanul. Érdekes dolog ez és ha belegondolunk van értelme. Egy nyugodt és rendezett reggeli rutin jó alapot adhat a napnak. Mindegy, hogy könyvet olvasol, relaxálsz vagy emailekre válaszolsz.

Emellett, ami nagyon hasznos lehet, ha közvetlenül ébredés után szánsz néhány percet sportra. Ez lehet egy rövid futás vagy akármi, amit otthon is elvégezhetsz pár perc alatt. Ez két okból is jó: Egyrész formálja a testedet és hamarabb el fogod érni a vágyott formát, másrészt pedig beindítja a napodat. Már 5 perc intenzív mozgás után sem akarsz majd visszaaludni. Ha egyvalamit valósítasz meg a listából akkor az ez legyen.  

 

Sokszor kicsit

Tudtad, hogy a legtöbb ember naponta csupán 2-szer maximum 3-szor eszik? Gondolhatnánk, hogy ez mennyire jó de akkor miért van minden 2. ember elhízva? Nos igen, az étkezéseid száma és a testsúlyod között lényegében fordított az arányosság. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha napi 10x étkezel akkor fogyásnak indulsz… A legfontosabb a minőség és a mennyiség, mert azok, akik kétszer esznek általában nagyon sokat és bármiféle odafigyelés nélkül teszik ezt. A legjobb, ha van napi 4-5 étkezésed kisebb mennyiségben és egy picit figyelve az arányokra főleg a protein/Ch területén.

Lépcső a lift helyett

Túl kényelmes az életünk. Minden, amire szükségünk lehet 2 kattintásnyira van. Bárhová akarunk eljutni kb. 100 métert kell sétálnunk, ha beszélgetni akarunk valakivel nem is kell 1 helyiségben lennünk. A kényelmet könnyű megszokni viszont a következményivel nehéz együtt élni. Szóval ne kényelmesedjünk el túlságosan válasszuk a lift helyett a lépcsőt, az autó helyett néha a biciklit és így tovább… Hidd el nemfognak lelassítani ezek a dolgok, mindemelett érdekes kalandokba is keveredhetsz (jó értelembe) ha elhagyod néha az évek óta használt szokásaidat.

Átmozgató edzés otthon

Kevés dolog van, amivel olyan jó hatással lehetsz a testedre és az agyadra viszonylag rövid idő alatt, mint egy 20 perces intenzív otthoni edzés. Sokan alábecsülik a fontosságát és azt gondolják edzeni csak edzőteremben súlyokkal… lehet. Nem, edzeni bárhol bármikor lehet. De ne feledd itt sem kötelező leragadni csak a fekvőtámaszoknál, légy kreatív vagy keress Youtube videókat otthoni edzéshez.  

Egy pici rendszer az étkezésben

Egy teljes étrendet tartani nehéz, ez tény. Még a hivatásos sportolók, akiknek egy-egy verseny megnyerése minden álmuk is alátámasztják ezt. De ha csak egy kis rendszert viszel a dologba máris sokkal jobb a helyzet. Határozd el, hogy minden reggel egészségesen reggelizel ugyanabban az időben. Vagy minden este egy könnyű egészséges vacsora. Ezeket nem olyan nehéz betartani csak egy kis odafigyelés és némi extra erőfeszítés.

 

Motiválódj

Ha még nincs meg a kellő önbizalmad, inspirációd vagy motivációd a kezdéshez akkor itt az ideje összeszedni. Inspirálódj, szükséges a vágyódás valamire ahhoz, hogy el tudd kezdeni és megtenni a megfelelő lépéseket. Nézz szét az Instagramon, Youtube-n találj influencereket akikkel tudsz azonosulni gyűjts inspirációt és kezd el a munkát. Ehhez aztán tényleg semmilyen erőfeszítésre nincs szükség. A legtöbb ember az ideje nagy részében így is a közösségi oldalakat bújja az ismerősei után kémkedve. De te nem vagy „a legtöbb ember”!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slyt.blog.hu/api/trackback/id/tr5613668412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása